zondag 15 juli 2012

De supercoolemegamagnifieke DUOBLOG

Dag liefste thuisblijvers,

jullie hebben er wel wat op moeten wachten maar... Vandaag krijgen jullie een special editie van onze blog: de supercoolemegamagnifieke DUOBLOG!!!

De voorbije twee dagen stond er weer heel wat op het programma.
Vrijdag was een heel speciale dag, niet alleen was het vrijdag de 13e (brr), ook vierde Lotte Ma haar sweet sixteen! We begonnen haar verjaardag met een bezoek aan Stellenbosch, het leek wel alsof we in een filmdecor rondliepen. Een studentenstad met veel charme. In Ome Samie Se Winkel werden we meteen 100 jaar terug in de tijd gekatapulteerd. Foto's volgen! Omdat Lotte vanaf nu legaal mag drinken (in Belgiƫ) trokken we naar Neetlingshof waar we konden proeven van 6 verschillende Zuid-Afrikaanse wijnen.
Sommige vielen in de smaak, anderen ietsje minder maar de sfeer was nog nooit zo goed ;-).
Nog even poseren voor een groepsfoto met alle internationale koren en dan naar het Kenmere Primary School voor ons allerlaatste concert. Hier hebben we van de sfeer in een echte Afrikaanse township kunnen proeven. Om er met z'n allen meteen goed in te vliegen hadden we eerst een 'werkwinkel' waar we een Zuid-Afrikaans lied aangeleerd kregen. Wel een beetje vreemd: het was een nieuwjaarslied! "'t Es een nieuwe jaar, ons is bij mekaar... En my bokkie maakt die saaider sonder suika!" Een vluchtig avondmaal in kampeerstijl en dan was het tijd voor het concert. De verschillende internationale koren wisselden mekaar af en zoals we al gewoon waren sloten de Nieuw-Zeelanders af met een knal! Dan kwam het emotionele gedeelte... Het werd tijd om afscheid te nemen. Voor sommigen onder ons hield dit ook in: afscheid nemen van de vakantieliefjes... (Mama's: het is aan jullie om uit te zoeken hoe ver jullie dochter is gegaan! Hihi)
Traantjes hebben gevloeid, adressen werden uitgewisseld, en er werden veel, heel veel knuffels uitgedeeld.

's Anderendaags zaten velen met nog rode oogjes aan de ontbijttafel. Maar veel tijd om te bekomen hadden we niet want er stond voor ons een repetitie op het programma in de wondermooie St George's Cathedral. Wat een akoestiek!
En uiteraard blijven we ook een meisjeskoor en konden we niet anders dan de namiddag al shoppend door te brengen! :-) Geen plaats zo geschikt hiervoor als VNA Waterfront waar we een leuke mix vonden van authentiek Afrikaanse en commerciĆ«le winkeltjes. Na maar liefst vier uur geshopt te hebben waren we allemaal moe maar voldaan. We sloten de dag af met een heerlijke diner in de Cape Town  Fish Market.
Met de buikjes goed gevuld stapten we rustig richting hotel waar we allemaal lekker vroeg ons nest in kropen.

Tot zo ver de avonturen van gisteren en eergisteren, voor vandaag laten we het woord aan...

Groetjes, sproetjes en hondenvoetjes
Anne, Margaretha, Leandra en Lore

1 opmerking:

  1. Hallo Liricezen!

    De dagen in Zuid-Afrika zullen wel omgevlogen zijn, met zoveel te zien en te beleven! Herinneringen om te koesteren en foto's om in te kaderen :-)

    Geniet nog na met volle teugen!
    Lieve
    x

    BeantwoordenVerwijderen